Ihan pihalla

06/05/2012 at 22:17 9 kommenttia

Kuvat: 1 Bacsac, 2 Kodin Terra, 3 K-Rauta, 4 Ikea, 5&6 Kekkilä.

Pihajutut on olleet aika tiiviisti mietteissä viime aikoina. Ei meillä mitään hehtaaripuutarhaa ole laitettavana, vain muutaman neliön rivaripiha, mutta ihanaa kuitenkin päästä vähän laittamaan tuota pientä omaa plänttiä :) Talohan valmistui vasta loppukesästä viime vuonna, joten pihan laiton saa nyt aloittaa aikalailla alusta. Rakennusfirma istutti viime syksynä nurmikon ja päätyrajalle jotain pensasaitaa (joka siis on vasta muutama säälittävä risu ristikkäin, mutta kai se siitä joskus kasvaa), muuta ei vielä ole.

Meidän pihasta on hehkeän urbaani näkymä suoraan autokatoksille, ja sitä näkymää aiotaan kaunistaa parilla kääpiöomenapuulla. Tai no eivät kai ne puuntaimet vielä alussa mitään varsinaisia silmäniloja ole, mutta sitten joskus. Taimet on jo laitettu tilaukseen, eli varmaan parin viikon kuluttua päästään ihmettelemään puunistutuksen saloja. Toivottavasti ei onnistuta tappamaan meidän omppusia heti kättelyssä :P Oon kyllä aika fiiliksissä, mulla on aina ollut haaveena oma omenapuu :D

Muuten ei ole suunnitelmissa juurikaan ruveta myllertämään maata, koska halutaan jättää nurmikkotilaa pikkuneidin leikeille ja muulle pihamaalla hengailulle. Pieni kukkapenkki (Kekkilän rajauskivillä reunustettu?) ehkä kuitenkin pystytetään tuohon oikeaan reunaan aidan viereen, ajatuksissa olisi laittaa siihen jotain tuijia tms. ikivihreitä ja helppohoitoisia kasveja. Meidän taloudessa kun ei ole sellaisia viherpeukaloita, että saataisiin upean rehevä perennatarha kukoistamaan… Muutamia värikkäitä kesäkukkia laitetaan kyllä ihan ruukkuihin terassin reunalle.

Eilen piipahdettiin Kuopion Huonekalukeskuksella hakemassa 145-litrainen Bacsac meidän pientä kasvimaata varten. Siihen laitetaan tällä hetkellä työhuoneen ikkunalla itävät tomaatin taimet, lisäksi hernettä, ehkä vähän mansikkaakin, salaattia tms. Toiveissa olisi sitten päästä pikkuneidin kanssa napsimaan herkkuja omasta pihasta :) Kätevää, ettei pihaa tarvitse myllätä kasvimaata varten ja talveksi Bacsacin voi pyöritellä pieneksi rullaksi varastoon odottelemaan seuraavaa kevättä.

Uusia terassikalusteita ei varmaan tänä kesänä pahemmin hommailla. Viitisen vuotta sitten Vepsäläisen syysalesta hankitut pieni valkoinen Star-pöytä ja  saman sarjan tuolit kelpaavat hyvin, kunhan niille ensin ahkerasti näyttää vettä, pesuainetta ja luuttua. Tuoleja tosin on vain kaksi, joten jokin simppeli penkki tai pari jakkaraa tulisivat tarpeeseen. Esimerkiksi nuo ylimmässä kuvassa näkyvät Ikean Falster-jakkarat saattaisivat mennä aika kivasti yksiin meidän pöytäryhmän kanssa. Niin ja mies haaveilee riippumatosta tai muusta mahdollisimman rennosta löhöpaikasta, eli joku sellainen katseenkestävä ratkaisu on myös hakusessa.

Miltä kuulostaa? Olen piha- ja terassijutuissa ihan noviisi eikä olla kummoisia viherpeukaloitakaan, joten hyviä vinkkejä ja ideoita otetaan mielellään vastaan! :) Jokos teillä on pihatohinat täydessä käynnissä?

Making plans for our little backyard. For some reason I’ve always wanted to own an apple tree, so we’re going to plant a couple of those :)

About these ads

Entry filed under: Home Sweet Home. Tags: .

Pyyä! Olohuoneen sielu

9 kommenttia Add your own

 • 1. Retromoderni  |  07/05/2012 17:40

  Meillä on tarpeeksi iso piha jota laitellaan kovaa vauhtia. Itsekkään en kauheesti sen hoitamisesta saatikka kasveista tiedä mutta yritän ainakin kasvattaa ja pitää huolta. Mietteet ovat vaan pihassa. Tänään istutettiin nurmikko, nyt pitäs mennä istuttamaan puita.

  Vastaa
 • 2. onnekas  |  08/05/2012 9:28

  Ihan ensimmäisenä tulee heti mieleen että jos istutatte omenapuun, kannattaa se suojata aina hyvissä ajoin talveksi ja ottaa suojat pois vasta pitkällä keväässä. Meillä jänikset söivät viimesyksynä omenapuun ennenkuin lumet olivat maassa ja kuviteltiin että ne eivät pihalle eksy kun metsissäkin on vielä syötävää mutta toisin kävi. Aika jäätävä fiilis huomata aamulla yölliset puuhat kun puuta oli kasvatettu 8 vuotta ja parina edelliskesänä se alkoi olla sen kokoinen että antoi jo vähän varjoa, jota tähän paahteiseen pihaan kaivataan kipeästi ja piha on niin pieni että mahtui vain tämä yksi puu..

  Vastaa
 • 3. Kaisuliina  |  08/05/2012 12:01

  Meillä on iso piha joka alettiin laittamaan viime kesänä kun sitä edeltävänä kesänä koko piha myllerrettiin auki ja tehtiin perustukset uusiksi. Mulla on keskellä pihaa iso kukkapenkki jossa helppohoitoisia perennoja. Viime kesänä istutettiin myös 3 omenapuuta (sellaisia lajikkeita että menestyvät täällä pohjoisessakin), pihasyreeni ja 1 terijoensalava. Pihan yhdessä nurkassa on pieni kasvihuone ja kasvimaa. Tänä kesänä on haaveissa uudistaa kasvimaa. Muita istutuksia ei haluta laittaa että jää tilaa leikkimiseen. Minä en ole mikään viherpeukalo mutta kun valitsee helppohoitoisia kasveja niin iloa riittää pitkään. Tomaatit on varsinki hyviä!

  Ai että onko pihatohinat käynnissä? No ei ole. Meillä täällä Rovaniemellä on vielä kauheasti lunta ja sunnuntaina satoi lisää. Se on tämä Lapin kesä tämmönen. ;)

  Vastaa
 • 4. Iina  |  08/05/2012 21:02

  Mun mielestä nuo riipputuolit on hauskoja! Sopii rentoon oleiluun, mutta käypi myös istuimesta jos tulee paljon vieraita! :)

  Vastaa
 • 5. Laurana  |  09/05/2012 22:00

  Retromoderni: Olenkin Pinterestissä seuraillut sun puutarhaideaboardia :) Teidän pihasta tulee varmasti hieno!

  Onnekas: Voi ei teidän omppupuuta :( Pitääpä tosiaan olla tarkkana puiden suojaamisessa, meidän pihapiirissa kun liikkuu jonkin verran jänösiä.

  Kaisuliina: Kuulostaa aivan ihanalta! Ja kyllä se kesä vielä Rovaniemellekin asti ehtii :) Me istutettiin tänään Bacsac-kasvimaahan vähän perhemansikkaa, toivottavasti päästään kesällä herkuttelemaan edes muutamalla oman maan marjalla :D

  Iina: Joku tuontyyppinen voisi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto :)

  Vastaa
 • 6. Tasaraita  |  10/05/2012 16:42

  Itsekään en ole mikään kasviasiantuntija, enkä puutarhanhoitajamestari, mutta tällaisena anti-viherpeukalona olen huomannut että juurikin ne viherkasvit mistä ei kukkia tule, ovat kestäneet meillä todella kauan. Pensastuijat, pallon malliset tuijat, erilaiset ruohontupsut, peikonpähkinä, omenapuun alut… Niin… kunhan muistaa suojata ne omenapuut tosi pitkältä matkalta, siis yli metrin verran ja pitää siitä ympäriltä lumet pois talvella. Niiden ostaminen kun on harvinaisen kallista…
  Omenapuista suosittelen sellaista perhepuuta, missä kasvaa kolmea eri lajiketta, yksi lajike tulee alkukesästä, yksi keskikesällä ja yksi alkusyksystä :)). Siitä on iloa koko kesän kun kaikki sato ei tule yhdellä kertaa!
  Iloisia piharakentamisia!

  Vastaa
 • 7. Essi Ihkupinni  |  10/05/2012 19:29

  Vau! Oispa meilläki piha…

  Vastaa
 • […] Pihasuunnitelmat on saatu jo toteutusasteelle. Meidän pienellä takapihalla pönöttää nyt kaksi kääpiöomppua, joista toisessa on jo paljon kukkiakin. Kukkapenkin perustaminen päätettiin lopulta lykätä ainakin ensi kesään, kun siihen ei nyt oikein löytynyt innostusta ja inspiraatiota. Sen sijaan haettiin Prismasta terassin viereen suklaakirsikan taimi. Siitä pitäisi kasvaa soma pieni pensasmainen puu :) Olen aika rakastunut meidän hedelmäpuihin, toivottavasti menestyvät tuossa. […]

  Vastaa
 • 9. Terassiprojekti « Life Thru a Lens  |  13/08/2012 20:37

  […] <3) rivaripihamme työstäminen. Suunnitelmista ja niiden etenemisestä olen raportoinut ainakin täällä, täällä ja täällä. Eihän tällaiselle pikkupihalle kovin suureellisia suunnitelmia voi […]

  Vastaa

Ilahduta kommentilla / Post a comment :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Laurana

LauranaGraafinen suunnittelija, pienen tytön ja vielä pienemmän pojan äiti.

Rakastaa värejä, kuvien räpsimistä & muistojen tallentamista, sisustamista, haaveilua, matkustelua, kesää sekä kaikenlaista inspiroivaa, kaunista ja söpöä.
Finland

Ota yhteyttä / contact me:
laurana@lifethrualens.net

Facebook
Bloglovin
Blogilista
RSS syöte / RSS feed
Pinterest
Instagram

Categories


Home Sweet Home
Kids
Project Life and Scrapbooking
Fluffy Friends
This and That

Most popular posts today

My latest Instagram photos

The future of rock 'n' roll? 🙈😂😎 #papu #papudesign #papustories #papugoescamping My little girl turns 5 today ❤️ Happy Birthday Neela, I am so proud of you every single day, and I'm so grateful to be your mom ❤️ Next week Neela turns 5! That wide grin on her face indicates that she's very, very happy with the Birthday presents she got today 💛 Well, a pink bike and an Elsa dress - what else could a little girl wish for? 😄 These leggings 😍
stats for wordpress

%d bloggers like this: