Terassiprojekti

13/08/2012 at 20:34 2 kommenttia

…ja lyhyt yhteenveto ensimmäisen kesän pihasaavutuksista. Päästiin muuttamaan tähän asuntoon ihan viime kesän lopulla, ja rakennusfirma kylvi nurmikonkin vasta muutama viikko muuton jälkeen. Tänä keväänä päästiin siis aloittamaan pikkuisen (mutta silti minusta ah-niin-ihanan <3) rivaripihamme työstäminen. Suunnitelmista ja niiden etenemisestä olen raportoinut ainakin täällä, täällä ja täällä. Eihän tällaiselle pikkupihalle kovin suureellisia suunnitelmia voi tehdä, mutta sain kuitenkin haaveilemani kääpiöomppupuut (lajeina Venjaminovskoje ja Orlovim, tilattiin latvustaimina tuolta Hirvensalon taimistolta) ja vielä suklaakirsikkapuunkin (joka raahattiin kotiin ihan Prisman kesäpihalta). Saatiin jo äskettäin maistella muutamaa oman pihan kirsikkaa, ja pari omppuakin tuolla puussa odottelee kypsymistään. Bacsac-kasvimaasta ollaan kerätty ihan kiitettävä hernesato ja nyt vielä jänskäillään tomaattien kypsymistä. Raakileiden määrä on ainakin hurjan lupaava.

Koska loma ilman jonkinlaista remppaus-/sisustusprojektia ei ole loma eikä mikään (eihän?), innostuin juhannuksen jälkeen haaveilemaan terassinlaajennuksesta. Toinen meidän aurinkotuoleista oli sullottuna poikittain parvekkeelle, koska terassilla ei ollut sille tilaa. Ja viimeistään siinä vaiheessa, kun täytettiin pikkuneidin kahluuallas, terassista tuli varsinainen esterata, jossa jalansijaa sai etsimällä etsiä. Eipä muuta kuin tuumasta toimeen. Tein tuollaisen suuntaa-antavan suunnitelman (toinen kuva ylhäältä), saatiin isännöitsijältä ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta siunaus projektille ja sitten vaan ostamaan puutavaraa. Laajennusosa on siis tuo suunnitelmakuvassa näkyvä oikean reunan uloke, johon laitettiin pöytä ja tuolit.

Niin kuin ensimmäisestä kuvasta näkyykin, meidän pihasta on suora näkymä autokatoksille. Ja päinvastoin. Siksi tehtiin laajennuksen päätyyn tuollainen valkoinen rimoitus. Oli ihan älyttömän hyvä ratkaisu; rimoitus on ilmeeltään sopivan keveä, mutta toimii kuitenkin tehokkaasti näkösuojana kumpaankin suuntaan. Muutenkin olen tosi tyytyväinen terassiprojektin lopputulokseen, saatiin piha paljon paremmin ”hyötykäyttöön”. Uusi osa näyttää vielä eriväriseltä kuin vanha, mutta ovat samaa ruskeaa painekyllästettyä lautaa, joten ajan myötä väriero tasoittuu.

Meidän terassipöytä oli liian pieni, ja laajennuksen jälkeen tilaa riitti hyvin isommallekin. Kodin Ykkösen loppukesän alennusmyynneistä satuttiin bongaamaan pöytä, joka oli samannäköinen kuin meidän vanha, mutta isompi. Liikkeen viimeinen kappale lähti mukaan niin tuntuvalla alennuksella, ettei ostopäätöstä tarvinnut pitkään miettiä.  Vanha pöytä löysi hyvän kodin paikallisen nettikirppiksen kautta. Meidän entiset kaksi tuolia kävivät tietenkin yksiin uudenkin pöydän kanssa, ja niiden kaveriksi kipaistiin hakemassa Ikeasta harmaa Falster-penkki (joka sekin oli sopivasti tarjouksessa).

Aika hyvälle mallille saatiin piha tämän ensimmäisen kesän aikana, nyt annetaan jo suosiolla olla ja jatketaan hommia ensi keväänä. Ei missään nimessä aiota tumpata pihaa täyteen istutuksia sun muuta, mutta jotain pikkuprojekteja varmasti riittää tulevillekin vuosille. Ainakin pieni kukkapenkki voisi olla kiva (sopivasta paikasta otetaan ehdotuksia vastaan!) ja pyöreistä askellaatoista olisi tarkoitus tehdä polku tieltä terassille (takapihan kautta tulee usein kuljettua sisälle, kun autopaikka on sillä puolella). Kyllä tässä vielä tekemistä keksitään! :D

We started working on our backyard this spring, and this is how it looks like now. I’m quite happy about the progress we’ve made here :) During the summer vacation we built the deck extension you can see in the first photos. Now we have more space for our table, chairs and chaise lounges.

About these ads

Entry filed under: Home Sweet Home. Tags: .

Oli ja meni Harmitusta, uupumusta ja ilonaiheita

2 kommenttia Add your own

 • 1. Kaisa  |  14/08/2012 9:25

  No jopas! Ekana kesänä noin hienot omput ja kirsikoitakin jo kypsynyt! Meidän rungot (toivottavasti) kasvattelevat toistaiseksi vain juuriaan. Ensi kesälle on kovat odotukset.

  Tsemppiä kivipolun askarteluun. Tein juuri meidän reitin etupuolelta takapihalle ja olipahan homma… Puuh!

  Vastaa
 • 2. liisa  |  30/08/2012 21:45

  Tosi kaunis koti teillä ja kiva blogi! Löysin tänne juuri pinterestin kautta ja meni tässä tovi kauniita kuvia selaillessa :) jään seuraamaan.

  Vastaa

Ilahduta kommentilla / Post a comment :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Laurana

LauranaGraafinen suunnittelija, pienen tytön ja vielä pienemmän pojan äiti.

Rakastaa värejä, kuvien räpsimistä & muistojen tallentamista, sisustamista, haaveilua, matkustelua, kesää sekä kaikenlaista inspiroivaa, kaunista ja söpöä.
Finland

Ota yhteyttä / contact me:
laurana@lifethrualens.net

Facebook
Bloglovin
Blogilista
RSS syöte / RSS feed
Pinterest
Instagram

Categories


Home Sweet Home
Kids
Project Life and Scrapbooking
Fluffy Friends
This and That

Most popular posts today

My latest Instagram photos

Relax, take it easy. The future of rock 'n' roll? 🙈😂😎 #papu #papudesign #papustories #papugoescamping My little girl turns 5 today ❤️ Happy Birthday Neela, I am so proud of you every single day, and I'm so grateful to be your mom ❤️ Next week Neela turns 5! That wide grin on her face indicates that she's very, very happy with the Birthday presents she got today 💛 Well, a pink bike and an Elsa dress - what else could a little girl wish for? 😄
stats for wordpress

%d bloggers like this: